RamazanGenelManşet

2017 Ramazan ne zaman başlıyor? İlk oruç hangi gün tutulacak? İlk teravih hangi gün kılınacak?

2017 Ramazan ne zaman başlıyor merak ediliyor. Onbir ayın sultanı Ramazan’ın yaklaşması ile ilk oruç hangi gün tutulacak soruları artmaya başladı. Rahmet ayı olan Ramazan ayı, geçen seneye göre 11 gün geriye gelerek Mayıs ayında başlayacak. Peki Ramazan ne zaman başlıyor? Ramazan’ın ilk günü ne zaman? İlk oruç hangi gün tutulacak? İlk sahura ne zaman kalkılacak? İlk teravih namazı hangi gün kılınacak?

2017 Ramazan ayına günler kaldı. Üç ayların sonuncu, Hicri takvimin dokuzuncu ayı olan Ramazan ayı, Mayıs ayı sonu itibariyle başlayacak. Bu yüzden Ramazan’ın ilk günü tam olarak hangi güne denk geliyor, ilk sahura ne zaman kalkılacak ve ilk teravih hangi günün akşamında kılınacak oldukça merak ediliyor. Peki Ramazan’ın ilk günü ne zaman? Ramazan ne zaman başlıyor? 2017 Ramazan başlangıcı ne zaman yani 2017 Ramazan ayı ne zaman başlıyor ve ne zaman bitiyor. İşte 2017 Ramazan ayı başlangıcı ve bitişi hakkında bilgi…

Ramazan veya Ramazan ayı Hicri takvime göre yılın dokuzuncu ayıdır. İslamiyet’te Ramazan, oruç tutma ayıdır ve kutsal kabul edilir. Ramazan Bayramı, İslam aleminde, oruç tutma ayı olan Ramazan’ın ardından üç gün boyunca kutlanan dinî bir bayramdır. Hicri takvime göre onuncu ay olan Şevval ayının ilk üç gününde kutlanır. Bayramdan bir önceki gün, Ramazan ayının son günü olan arifedir.

Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Ramazan Bayramı her sene bir önceki seneden 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık olarak her 33 senede bir Ramazan Bayramı aynı günlere tekabül eder.

RAMAZAN NE ZAMAN BAŞLIYOR?

İslam dünyasını sabırsızlıkla beklediği mübarek 11 Ayın Sultanı Ramazan ayı 2017 yılında 27 Mayıs Cumartesi günü başlıyor. Yani 26 Mayıs Cuma günü akşam yatsı namazı ile birlikte bu senenin ilk teravih namazı kılınacak. 26 Mayıs’ı 27 Mayıs’a bağlayan gece ise ilk sahura kalkılacak. Kadir gecesi ise 21 Haziran 2017 Çarşamba gününe denk geliyor. 24 Haziran 2017 Cumartesi günü Ramazan Ayı’nın son günü olacak. 25 Haziran 2017 Pazar günü ise 2017 Ramazan Bayramı’nı kutlayacağız.

TERAVİH NAMAZI NEDİR?

TERAVİH NAMAZI NASIL KILINIR?

 

RAMAZAN AYI İÇİN ŞİMDİDEN BOL İÇMEYE BAŞLAYIN

İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, ramazan ayının yaklaştığını belirterek, “Şimdiden vücudumuzu hazırlamamız lazım. Şimdiden bol su içmeye başlayın çünkü ramazanda akşama doğru ortaya çıkan baş ağrısı susuzluktan dolayıdır.” dedi.

RAMAZAN AYINDA NASIL BESLENMELİ?

Ramazan ayındaki beslenme düzeniyle ilgili de uyarılarda bulunan Karatay, sahurda ceviz, peynir, yumurta ve köy tereyağı yenmesini tavsiye etti. İftarda çorba, zeytin ve pişen bir yemeğin yenmesi gerektiğini anlatan Karatay, şöyle konuştu:

“Ramazan geliyor. Daha vakit var. Şimdiden vücudumuzu hazırlamamız lazım. Şimdiden bol su içmeye başlayın çünkü ramazanda akşama doğru ortaya çıkan baş ağrısı susuzluktan dolayıdır. Onun için şimdiden vücudunuzu iyi sulandırmaya başlayın. Son dakikada çok su içmek önemli değil çünkü bütün vücudun içine sağlıklı suyun girmesi lazım. İkincisi bağırsaklarınızın çok iyi çalışması lazım. O zaman acıkmıyorsunuz, başınız ağrımıyor. Orucun zeytinle açılması gerekiyor. Hazreti Peygamber de orucunu zeytinle açardı. Ramazan pidesinin sağlıklı olduğunu sanmayın ama yemeden de yapamayacağınızı biliyorum. Onun için pidenin içini açıp yarısını bol tereyağı ile dolduracaksınız. Zararını azaltmak için bol köy tereyağı ile veya zeytin yağına batırarak yiyebilirsiniz.”

2017 RAMAZAN TAKVİMİ

27 MAYIS 2017 CUMARTESİ RAMAZAN’IN BAŞLANGICI
21 HAZİRAN 2017 ÇARŞAMBA KADİR GECESİ
24 HAZİRAN 2017 CUMARTESİ AREFE
25 HAZİRAN 2017 PAZAR RAMAZAN BAYRAMI (1.Gün)
26 HAZİRAN 2017 PAZARTESİ RAMAZAN BAYRAMI (2.Gün)
27 HAZİRAN 2017 SALI RAMAZAN BAYRAMI (3.Gün)

Ramazan İmsakiyesi 2017 İftar ve Sahur Saatleri için tıklayın

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu